Fredagens svammel från Ella

Hej alla mina kära följare ❤

Fredag och jag har tagit semester i dag. Fick frågan av min kära på morgonen, vad jag skulle göra i dag? VIRKA! var det första ordet som slank ur min mun, men efter en stund, lite mer lågmält sa jag, städa också…. Det tråkigaste man kan göra på en ledig dag, men ack så behövligt. 

För ett par veckor sedan målade vi om vårt vardagsrum, från en brokig medaljongtapet till ljust grå väggar. Vilken enorm skillnad det var. Nu känns det rogivande att sitta i soffhörnet och njuta av min virkning.

När jag går runt här i vårt lilla hus ser jag en sak, jag har tavlor med text överallt, ha! ha!
Är det lika hemma hos er? Jag gillar det uppenbarligen och jag märker själv att jag ofta läser dem också. 

Förutom att virka så är inredning ett stort intresse, men med två bostäder så är det ibland lite svårt. Men jag har mina favoritsaker, en av dem är min ena vägg i köket, visst låter det konstigt.

img_5010

Men när man sätter upp saker på en vägg och känner sig så där supernöjd, det är en härlig känsla. Sakerna på denna vägg har suttit här i 8 år och varje gång jag kommer hit och ser väggen så känner jag mig fortfarande supernöjd. 


En annan sak som jag tänkt mycket på och som jag nämnde lite i mitt förra svammel inlägg, vart gör vi av alla våra virkade alster? Jag har svårt att använda det jag gör. Låter skumt, men det är så. Jag har någon virkad duk framme, men oftast så tas den bort lika fort. När man virkar så mycket som jag gör så kan man tro att hela mitt hem ska vara fyllt med virkade dukar m.m. men så är det inte. 


Min första stora mandala jag virkade var AnnaVirkpannas   Unicorn mandala cal. 
Ett så fin mönster. Jag virkade den i Scheepjes Whirl i blått. Den placerades på en stor Målarduk och sitter i dag i vårt gästrum. Så lite finns det här hemma, men väl utvalt.

Guestroom_2


Ni har kanske sett att jag valt att lägga ut ett av mina mönster, Lisa´s oval mandala på min Ravelry store, för en liten summa av 3EUR.  Detta mönster nämnde jag tidigare, en utmaning jag fick av en kär följare. 

https://www.ravelry.com/patterns/library/lisa-s-oval-mandala

Jag har tagit beslutet att lägga ut vissa av mina mönster på min Ravelry Store framöver, men absolut inte alla. 

Nästa mönster som kommer på min Ravelry Store är Lotus Square Pillow.
Lotus square är ett mönster som jag släppte här på min blogg tidigare i vår, men nu blir det en kudde av det hela. Så är du nyfiken på den lilla rutan så klicka HÄR, Kudden kommer senare i Maj.

Månadens mandala kommer alltid vara fri att ladda ned och detta är något jag kommer att köra även nästa år, 2021. Kanske ett tidigt beslut att ta så här 7 månader innan, men jag älskar att planera.May mandala hade jag äran att få publicera en otroligt vacker mandala av Virkvinga. Så vackert och välarbetat mönster, jag hoppas att ni sett det och har det på er ”to do list”.

img_4902

Nästa gästdesigner kommer i Juli. Virklust har skapat en skir och vacker mandala som passar perfekt i Juli. 

Nu designar jag June mandala. Det kommer att bli ett lite annorlunda mönster och ger dig stora möjligheter till att skapa något eget. Jag använder mig denna gång av Katia Capri, ett fint garn att arbeta med, som du kan köpa hos Favoritgarner . Jag valde färger utifrån vår skira sommar som är i juni.


Nu får det räcka med svammel, jag måste nog ta tag i skurmoppen!! Ju fortare det är gjort, ju fortare kan jag återgå till mitt soffhörn och virka vidare. 

En mängd kramar till er alla & stay safe!

Elisabeth

img_5012

 

Annons

3 kommentarer på “Fredagens svammel från Ella

  1. Hej Elisabeth Här är stådningen avklarad för idag så jag hoppas det går lika bra för dej så vi kan virka hela dagen/kvällen. Ha det så gott MVH Nita

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s