Ellas Fredags svammel

Hej,

Jag satt i veckan och funderade över mig och mina systrar. Jag har två ”lille” systrar som jag älskar mest av allt på denna jord <3. Jag har insett av vi är kreativa till max alla tre men på olika vis.

img_5050

Åsa, älskar att träna och att laga/baka nyttigt. Du kan följa henne på Instagram som Fröken Böna. Hon lägger ut en hel del recept bland annat på bakat bröd, även gott till kaffet MEN utan socker och andra onödiga tillsatser. Åsa är också grym på att inreda, få till det där lilla extra.

Sandra, älskar att…. det är mycket som far runt henne. Renovera sitt hus, hon gör typ allt själv, så imponerad. Målar tavlor, virkar, Nagelskulptering, fransförlängning… ja listan kan bli lång. Sandra finns bland annat på Instagram: asvagen7 där vi kan följa hennes renovering av sitt hus.
Sandra är även grundare till facebooksidan: budget tips! inredning, renovering & inspiration. Här hittar ni mycket bra tips från ca 17 000 följare.

 


Vad har jag mer funderat över?

Min hjärna går lite på högvarv ibland, när jag sitter med en virkning så planeras nästa. Många små projekt på gång som vanligt och inte alla blir till ett mönster.

Light bulb iconPå en av de Facebooksidor som jag är med och administrerar, kom frågan upp om hur man kommer igång att designa egna mönster och varför?

Varför är en bra fråga, ha! ha!
Jag har virkat så många fina mönster från andra underbara designers och skulle faktiskt kunna stanna där. Men efter ett tag, så började jag fundera på om jag ändå inte skulle försöka. Mitt första mönster vart en katastrof… För mycket maskor och en enda vågig garn härva. Men efter några försök, erfarenhet från tidigare mönster jag virkat och ett grymt tålamod så började det växa fram mönster.

img_4590

 

Stor utmaning var att få ner dessa i text, jag ska erkänna att jag tagit input från andra designers mönster. Vad ska jag tänka på, hur ser det bäst ut m.m. Men jag skulle kunna skriva om mina mönster hundra gånger, för jag blir aldrig nöjd. Nästa utmaning i detta är att få dem på engelska, även det är en utmaning, men tusen gånger värre.

 

Jag hade turen att få en frivillig tjej som testade mina mönster på engelska och jag har det även i dag. För självklart så gör man sina vurpor.

Men Du som funderar på att börja skapa eget, bara på det!! men ha tålamod och gärna någon att ”bolla” dina idéer med.

Romance_klar

Detta är mitt första mönster jag publicerade på min blogg, Romance heter det.
Det är snart 2 år sedan. Tänk vad tiden går. Här är länk till mönstret:

Romance SE

Romance in English


I dag är det fredag och jag har en semesterdag, nu blir det att ta bilen till Luleå för lite nödvändig och säkert en del icke nödvändig shopping 🙂 . Sen hem och ta tag i virknålen. Mycket på gång och i går kväll satt jag ner raderna till mitt senaste mönster, Elegant popcorn flower.

Nu får det vara färdigsvamlat!!

Önskar er alla en fin dag och helg!

Kram 

Elisabeth

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s