Lite ny inspiration från mig

Hej på er alla mina virkvänner,

Länge sedan jag var in och gjorde ett inlägg, kan erkänna att det inte blivit lika mycket egen design, har mer ägnat mig åt att virka mönster från andra underbara designers.

I kväll vill jag ge er lite inspiration och länkar :), så häng med.

Jag har hittat en designer som jag gillar skarpt och köpt 3 olika mönster, Den grå vita underbara duken är från honom och jag valde att inte göra alla varv för då hade den blivit för stor. Garnet jag använt är Catona köpt på www.favoritgarner.se Mönstret hittar ni https://theguywiththehook.wordpress.com/ hans mönster finns på svenska :). Värda varje krona kan jag lova!

På min andra bild så finns 3 stycken skapelser, högst upp är en duk som jag gjort till min kära mor för ett år sedan, nu har hon bett mig göra två till. Mönstret är 4 st rutor från
https://www.crochetbeja.com/flowers-square-blanket-crochet-pattern-tutorial/ mönstret är en engelsk video och ett diagram, mycket enkelt att följa.
Jag har sytt ihop mina 4 rutor och sedan virkat runtom som en mormorsruta, avsluta med 3st om varannan lm + 1fm i varannan. I hörnet virkade jag 5st. Garnet till denna är Catania Vintage 7pack köpt hos https://bautawitch.com/garn/.

9BA296CF-ADA8-48BF-B685-D044EE387302

Vi fortsätter med min stora grytlapp, 23cm vart den och riktigt tjock.
Den är virkad i Julie från https://falkgarn.se/?s=julie ett bomullsgarn 8/8.
Jag har använt virknå 3.5
Mönstret var superroligt att göra, finns endast på engelska, men enkelt att förstå.
Det är ett gratismönster som ni hittar här: https://pattern-paradise.com/
Jag valde att även virka en baksida, gjorde en farmorsruta med relief st fram och några varv fm i bakre maskbågen för att få lite snyggare struktur. Virkade ihop allt med fm i bakre maskbågen.

Sist men inte minst så har jag mitt egna mönster som redan finns på min hemsida
Spring flower Square  en ruta som för mig andas vår och lite romantik, jag har sytt ihop 4st rutor och sen virkat runtom för att få en snygg kant, avslutningsvis gjorde jag popcornmaskor + ett varv fm, samt en blomma som jag virkade lite gröna blad runt och sydde fast på mitten :). Denna är ca 37cm garn är detsamma som grytlappen.
Denna stora ruta kommer att bli till ett kuddfodral, jag har en idé att sätta fast självhäftande kardborreband på rutan och på ett kuddfodral som jag köpt på IKEA.
Visst låter det lustigt, men ändå rätt smart. Kan tvätta dem var för sig och även byta ruta om jag vill. Återbruk!

AB59A0F7-D148-432E-99AC-0CD9F0EFD068

Får passa på att önska er en underbar och härlig jul, själv ska jag ägna mig åt några projekt, julen är för mig tid för avkoppling och egen tid. Även om familjen kommer och myser, så ska det kännas avslappnat och inga måsten finns.

Kram

Elisabeth

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s